Wykonanie
Witajcie Kochani !!!Ponieważ dzisiaj Sylwester, a wiem, że część z Was pozostaje w domu, dlatego zapraszam na przyrządzenierolady cielęcej.Zapraszam.Składniki:70 dag
cielęciny2
kiełbasy40 dag
szpinaku2
cebulki2
jajkaPrzygotowanie :
Szpinak gotować przez 5 minut.
Kiełbasę drobno pokroić.
Cebulę posiekać.
Kiełbasę,
cebulę,
jajka, szczyptę
soli i
pieprzu wymieszać.Połączyć z odcedzonym
szpinakiem.
Cielęcinę rozbić tłuczkiem na cienki plaster.Wyłożyć farsz i zwinąć
mięso w rulon.Związać mocno grubą nitką lub sznurkiem, żeby farsz nie wypadł.W dużym garnku podgrzać 1/4 szklanki
oliwy i podsmażyć roladę.Dodać 3 szklanki
wody i
kostkę rosołową.Gotować roladę na średnim ogniu przez 15-20 minut.I danie gotowe - do tego dania koniecznie, szczególnie dzisiaj serwujemy
wino wedle gustu. SMACZNEGO !!!